Geschiedenis

Onze geschiedenis

Knipsalon Van Willigen bestaat al 46 jaar in Ermelo en is opgericht door Jan van Willigen. Op 14 april 1970 vestigde hij zich in een pand aan de Dokter Holtropstraat. Knipsalon Van Willigen groeide uit tot één van de bekendste kapsalons in Ermelo, met klanten uit Ermelo, Harderwijk, Elspeet, Staverden en Uddel. Op 1 januari 2007 is Jan van Willigen gestopt en uit de vennootschap gestapt.

De zaak werd verder voort gezet door zijn mede vennoten, dochter Linda van Enk-Van Willigen en zijn schoonzoon John van Enk. Zij besloten in 2007 te verhuizen naar de overkant van de straat en kochten het huidige pand aan de Dokter Holtropstraat 157 aan. Het meubilair was 9 jaar in gebruik, maar functioneerde nog prima, dus werd meeverhuisd.

In het voorjaar van 2014 heeft een verbouwing en flinke modernisering plaatsgevonden. De oppervlakte is hetzelfde gebleven, maar door de andere indeling oogt het geheel veel ruimtelijker. John van Enk:

,,We wilden een inrichting naar eigen idee, met meer ruimte. Door deze nieuwe indeling wilden we meer privacy voor de klant creëren. De wachtbank zat in de oude situatie vrij dicht op de knipplek en nu is er een wacht- en een knipgedeelte. Dit geeft meer privacy aan de kapper én de klant. Je bent als kapper toch een soort vertrouwenspersoon’’.

Naast de zeven knipstoelen zijn er in de nieuwe setting ook twee kinderknipunits met televisie geïntegreerd.