Over ons

Het team van Knipsalon Van Willigen wordt sinds 2007 geleid door Linda van Enk-Van Willigen en John van Enk uit Ermelo.

Linda werkt al bijna 25 jaar in het kappersvak. Zij begon als leerling op 17-jarige leeftijd in de zaak van haar vader Jan. Dat was toentertijd nog echt een herensalon.

,,Als kind wilde ik altijd al kapster worden, maar ik wilde ook graag het damesvak kunnen uitoefenen. Daarom heb ik ook in een damessalon gewerkt om het vak te leren’’, vertelt ze.

Naarmate zij ervaring had opgedaan in het kappersvak besloot Linda de knipsalon bereikbaar te maken voor een grotere doelgroep.

,,Van man tot vrouw en van jong tot oud; ik vind het belangrijk dat je iedereen kunt knippen. Op dat gebied willen we alles aan kunnen bieden.’’

John is in 2004 in de kapsalon gekomen. Met een loopbaan bij de marine en als treinmachinist lag een carrière als barbier niet direct voor de hand. Maar John vond het kappersvak interessant en had er ook een mening over. John, lachend als hij er aan terugdenkt:

,,Hoewel op dat gebied destijds ongeschoold, was ik altijd een beetje een betweter. Dus waarom zou ik het zelf niet gaan doen? Bij een collega in Putten is gekeken of ik er enigszins aanleg voor had. En voor ik het wist was ik van de trein af en zat ik op de kappersschool. Als 34-jarige voelde ik mij tussen die zestienjarige meisjes enigszins opgelaten, want ik was net zo oud als de lerares’’

Inmiddels heeft hij zich naast het knippen gespecialiseerd in haarverzorgingsproducten. John en Linda hebben beiden een certificaat behaald voor huid- en haar dermatologie voor kappers om mensen met haar- en hoofdhuidproblemen te kunnen adviseren.